Despre oameni şi cărţi

10151260_801680316544265_3749629392393818753_nDe câte ori nu am auzit, enigmatica şi controversata întrebare: „Citesc sau nu citesc tinerii din ziua de astăzi?”.
Ei bine, eu una cred că tinerii citesc! Unii mai mult, alţii mai puţin, dar citesc.
E adevărat că lumea a evoluat, iar noi tinerii din ziua de astăzi avem la dispoziţie resurse tehnologice, care acum 20-30 de ani nu erau disponibile, dar privind partea plină a paharului, tocmai aceste resurse tehnologice adesea blamate au nenumărate avantaje şi ne pun la dispoziţie o multitudine de informaţii.
Unele dintre aceste avantaje, ar fi faptul ca ne ajută să cumpărăm cărţi online, să citim recenzii ale acestora, să citim bloguri despre diverse teme, sa ne înscriem în cluburi de carte, să schimbăm opinii despre cărţii etc.
În cele din urmă, important este cum utilizăm toate aceste resurse de care dispunem, în propriul nostru avantaj.
Sigur că paginile virtuale nu au frumuseţea, mirosul si misterul specific cărţilor, dar asta nu înseamnă că nu reprezintă o sursă inepuizabilă de informaţie.
Din păcate, veşnicul conflict dintre generaţii este atât de indestructibil, încât mereu se vor naşte astfel de controverse pe seama tinerilor.
Iubesc cărţile si citesc orice îmi cade în mână! Am grijă să urmăresc constant reducerile şi să-mi achiziţionez cât mai multe titluri de carte, iar Libris reprezintă cea mai ofertantă şi avantajoasă opţiune pentru mine, când vine vorba despre achiziţionarea de cărţi.
Libris este librăria online, care comercializează cărţi, rechizite, filme şi muzică de cea mai bună calitate şi care ne asigură transportul gratuit al produselor, până în faţa casei prin curier.
După părerea mea, indiferent cât de mult va evolua lumea şi tehnologia, întotdeauna vor exista oameni si tineri care vor citi si care nu vor face lucrul acesta, din simplu motiv că unii nu sunt curioşi să se lase purtaţi de farmecul şi magia unei cărţi, iar această ultimă categorie este cea care are enorm de mult de pierdut.
Vă voi povesti o întâmplare trăită vara trecută, care m-a întristat profund şi care dovedeşte într-o oarecare măsură, ceea ce vă povesteam şi mai sus, că nu numărul primăverilor sunt determinante pentru cât de mult citim.
Provin dintr-un oraş mic, cu aproximativ 17.000 de locuitori, iar vara trecută m-am dus la biblioteca oraşului meu natal şi am împrumutat cartea Teatru, de Aristofan. În momentul în care bibliotecara a deschis cartea, pentru a putea nota perioada împrumutului, m-a privit stupefiată si mi-a spus: “Dumnezeule, cartea asta nu a mai fost împrumutată din 1966!”.
Aşadar, o carte care ar trebui să fie citită de către toată lumea, nu mai fusese împrumutată de 48 de ani. M-am simţit privilegiată şi specială citind acea carte, care reprezintă una dintre cele mai mari capodopere ale omenirii şi care din păcate, fusese ignorată cu nonşalanţă zeci de ani, într-o bibliotecă dintr-un mic orăşel din Ardeal.
Numai persoanele care citesc au privilegiul de a trăi în lumi diferite, de a-şi îmbogăţi imaginaţia, de a fi mai fericiţi şi de a descoperi noi lucruri interesante.
Aveam un profesor în facultate, care deseori ne spunea: „Dragilor, cărţile sunt la fel de frumoase şi misterioase ca femeile!”.
Mă simt onorată ca femeie, de fiecare dată când citesc o carte, amintindu-mi de comparaţia respectivă.
Mi-as dori să văd cât mai mulţi oameni citind, indiferent de vârsta pe care o au, pentru că niciodată nu e prea târziu sau prea devreme, pentru a ne lăsa purtaţi de lumea magică a cărţilor.
Mulţumim Libris pentru provocarea lansată pe pagina de Facebook şi de asemenea vă multumesc pentru nenumăratele titluri de carte pe care ni le puneţi la dispoziţie, la preţuri mai mult decât accesibile!

652x450_122869-5-moduri-creative-de-a-decora-locuinta-folosind-carti

“Librum aperi, ut discas, qui alii cogitaverunt, librum claude ut ipse cogites!
Deschide cartea, ca să înveţi ce au gândit alţii, închide cartea, ca să gândeşti tu însuţi!”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s